Smo mladinske trenerke in facilitatorke. Izkušnje imamo z načrtovanjem, implementacijo in evalvacijo raznovrstnih projektov ter njihovo prijavo, rade izvajamo delavnice z mladimi na družbeno angažirane teme in podpiramo ideje in projekte pri njihovi izvedbi.

Trenutno na projektu (Za)upam si! sodelujemo s izšolanimi psihologinjami in študentkami biopsihologije, psihologije, bonding psihoterapije in sistemske psihoterapije.

 

SARA MARIJA ŠIRNIK

“Sem diplomirana mediatorka kultur in jezikov, študentka magistrskega programa Management trajnostnega razvoja. V preteklosti sem več let delovala kot mladinska delavka v okviru Zavoda Bob, Zavoda APIS, Socialne akademije in drugih. Imam večletne izkušnje z upravljanjem projektov in Erasmus+ aktivnosti. Sem direktorica Zavoda Škatlica, ki sem ga ustanovila skupaj s so-skupino mladih. Trenutno delujem kot projektna delavka za mladinsko delo na Mladinskem svetu Slovenije ter kot zunanja ekspertka za Erasmus+ projekte v Zavodu Movit.”

 

Eva

 

EVA PUC

“Sem diplomirana biopsihologinja, magistrica psihologije in študentka magistrskega študijskega programa biopsihologije. Vzporedno opravljam tudi specializacijo iz sistemske psihoterapije. Izkušnje pri delu z mladimi sem pridobila tekom izvajanja psihoedukaicjskih delavnic na področju duševnega zdravja, težav v duševnem zdravju in čustvene inteligentnosti za mladostnike v okviru projektov A (se) štekaš?!? in Za zdravje mladih. Praktično usposabljanje sem opravljala v Kriznem centru za otroke in mladostnike v Kopru. V letu 2020 sem sodelovala na projektu Mentalno zdravje mladih, v katerem sem odkrila ljubezen do implementiranja pomoči tudi preko socialnih omrežji. Trenutno izvajam brezplačno spletno psihološko svetovanje v okviru Zavoda Škatlica.”

KLAVDIJA JEREB

“Sem diplomirana biopsihologinja in trenutno zaključujem magistrski študijski program Uporabne psihologije. Sodelovala sem pri projektu A (se) štekaš?!?, kjer sem izvajala delavnice o duševnem zdravju na osnovnih in srednjih šolah. Z mladostniki sem trenutno v neprestanem kontaktu tudi zaradi izvajanja študijske prakse na eni izmed slovenskih osnovnih šol. Največ znanja imam na področju anksioznosti, paničnih napadov, depresije ter samomorilnega vedenja. V prihodnosti si želim še več stika z mladostniki in otroki.”

Klavdija
Ines

 

INES KNEŽEVIĆ

“Sem študentka dodiplomskega študijskega programa biopsihologije. Sem veliko v stiku z mladimi, predvsem z otroki in hitro prepoznam, ko človeka nekaj tare, pa le to drži v sebi in si očita zaznane občutke. Sama sem se velikokrat znašla v takih situacijah pa mi je pomagalo, ko sem o tem spregovorila. Takrat človek opazi, da tudi drugi doživljajo podobne občutke; prav spoznanje, da v tem nisi sam, je že prvi korak, ki olajša vse skupaj. Preko projekta (Za)upam si! želim spodbujati vsakogar, ki se znajde v kakršnikoli težki, obremenjujoči situaciji, naj si dovoli biti slabe volje, naj to deli z bližnjimi, raziskuje sam sebe ter se ima kljub vsemu neizmerno rad in brez slabe vesti poišče pomoč, saj je to en povsem normalen in zelo potreben korak, da se krilca zacelijo in zopet poletiš samozavestno, novih zmagam naproti. ”

 

PIA MAROLT

“Sem študentka dodiplomskega študijskega programa biopsihologije in aktivna članica Društva študentov biopsihologije. Vedoželjna sem vsega kar diši po nevroznanosti in psihologiji. Rada delim svoje znanje in se lotevam novih izzivov. Prosti čas preživljam z opravljanjem različnih prostovoljnih del – nadomeščam plesne pedage, osovnošolce poučujem balet in delam z mladimi.”

Urša

 

URŠA MELE

“Sem diplomirana biopsihologinja, študentka magistrskega študijskega programa uporabne psihologije in specializantka bonding psihoterapije. Dragocene izkušnje dela z mladimi na področju preventive, psihoedukacije, krepitve čustvene inteligentnosti in varovanja duševnega zdravja sem pridobila predvsem preko prostovoljnega dela in praktičnega usposabljanja na Logoutu in Isa institutu. V zadnjem letu sem sodelovala pri projektu A (se) štekaš?!?, kjer je bilo v ospredju ozaveščanje o pomenu duševnega zdravja, informiranje o težavah v duševnem zdravju in preprečevanju samomorilnega vedenja. Pomembni področji na katerih želim med drugim delovati, sta preventiva in ozaveščanje mladih o duševnem zdravju, kar je tudi razlog zakaj sem se pridružila ekipi projekta (Za)upam si!.”

 

 

KAJA MIGLIČ PIRKMAIER

“Sem študentka dodiplomskega študijskega programa biopsihologije.
Veseli me delo z ljudmi in zelo pomembno se mi zdi tudi praktično znanje, zato prostovoljno sodelujem pri projektu Kako si?, v inštitutu Lunina vila, Zavodu Modri december in Društvu študentov biopsihologije. Čeprav sem šele na začetku svoje študijske poti in bo trajala še nekaj časa, si želim, da bi svoje znanje nekoč lahko razširila tistim, ki ga potrebujejo in jim lahko pomagala. V prostem času se ukvarjam z glasbo in športom, seveda pa imam rada tudi nove izzve – kot je tale projekt!”

Kaja
Andreja

 

ANDREJA OLOVEC

“Sem diplomirana biopsihologinja in študentka magistrskega študijskega programa biopsihologije. Sodelovala sem pri dveh projektih ŠIPK, ki sta obravnavala duševno zdravje mladih in z organizacijo Lunina vila, pri projektu Ljubezen zmore drugače, ki je obravnaval zlorabe otrok in mladostnikov. Delovala in vodila sem Društvo študentov biopsihologije, v sklopu katerega sem pripravljala in izvajala delavnice za otroke in mladostnike ter pripravljala in vodila javne dogodke s psihološkimi temami.”