Kaj si misli konj? – Razumevanje konjeve narave in telesne govorice

23. 4. 2023 ob 8:00 - 17:0025.00€
Loading dogodki
  • This dogodek has passed.

INFO IN PRIJAVE
To je prva v seriji delavnic, ki jih letos organiziramo v Konjeniškem in mladinskem centru Škatlica. Cena udeležbe je 25 EUR, za mlade do 30. leta je delavnica brezplačna.

Prijave sprejemamo na naslovu [email protected] ali z nakupom vstopnice (spodaj) do 20. aprila.

** SAVE THE DATE **
Nalednja delavnica bo predvidoma potekala 20. maja, vodila pa jo bo @katjaporenta.equinebodyworker.

O delavnici

Ali se vam kdaj zdi, da ne razumete dovolj dobro, kaj vam želi povedati vaš konj? Se vam pogosto zgodi, da brez kakršnega koli opozorila naredi kaj nepričakovanega? Verjemite mi, konji neprestano govorijo z nami, vendar pri tem ne uporabljajo besed.

Kljub temu da ne morejo govoriti kot ljudje, se lahko izrazijo na različne načine, vključno z zvoki, gibi predvsem pa s telesno govorico. Na primer, če se vaš konj nenadoma dvigne na zadnje noge, je to lahko znak bolečine ali strahu.

Če vas konj poskuša ugrizniti, ko ga sedlate, lahko kaže na nezadovoljstvo, strah ali bolečino. Večino stvari nam konji pokažejo že v naprej, a njihove signale velikokrat spregledamo ali jih zamenjamo za kaj drugega. Stvari opazimo šele takrat, ko pride že tako daleč da se konj »nepričakovano« vzpne oziroma nas »popolnoma brez povoda ali opozorila« poskuša ugrizniti.

Vsak konj je edinstven, zato univerzalen recept za uspeh ne obstaja. Razumeti moramo, da ima vsak konj svojo osebnost in temperament, zato je pomembno, da se z njim komunicira na način, ki ustreza njegovi osebnosti in vedenju, predvsem pa da to počnemo na način, ki mu bo razumljiv Da bi znali znake in signale, ki nam jih konji neprestano ponujajo, videti ter pravilno razbrati, je pomembno konja obravnavati kot celoto. Zdrav duh v zdravem telesu. Ta pregovor pogosto slišimo, vendar pozabljamo, da je prav toliko pomemben za konje kot je pomemben za nas.

Da bi torej zares razumeli konje, je pomembno vedeti, kakšen je in kako se v naravi obnaša zdrav konj. Na delavnici se bomo posvetili osnovni biologiji in vedenju konj, konjevi naravi, vključno s tem, kako se obnašajo v naravnem habitatu, kako se prehranjujejo, kako so socialno organizirani in kako komunicirajo.

Nato se bomo dotaknili tudi osnovne nege in skrbi za konje, vključno s pravilno prehrano, higieno, vadbo in zdravstveno oskrbo, da bi to čim bolj približali njihovemu življenju v naravi. Udeleženci se bodo naučili, kako te skrbi vplivajo na konjevo vedenje in kako lahko prispevajo k njihovemu dobremu počutju.

Udeleženci bodo imeli priložnost, da preizkusijo svoje znanje v praksi, s pomočjo interakcije z različnimi konji in opazovanjem njihovega vedenja. Tako se bodo učili, kako se odzvati na konjevo telesno govorico, da bi bolje razumeli, kaj jim sporoča.

Udeležbo mladih na delavnici sofinancira Evropska solidarnostna enota Evropske unije.

Podrobnosti

Datum:
23. 4. 2023
Ura:
8:00 - 17:00
Cena:
25.00€

Lokacija

Konjeniški in mladinski center Škatlica
Senik 1
2258 Sveti Tomaž, Slovenija
+ Google zemljevid

Organizator

Zavod Škatlica
E-naslov:
info@skatlica.si

Nakup vstopnic

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Nakup vstopnic are no longer available