Varnost

Vzdevek: iviej

Zakaj sem se vedno želela počutit varna v odnosu z nekom? Zakaj sem iskala varnost pri nekomu drugemu in ne pri sebi?

Veliko časa o tem sploh nisem razmišljala. Normalno se mi je zdelo, da moram iskati kontakt z ljudmi, ob katerih se bom počutila dobro, udobno in varno. Enkrat to leto, in še to ne sama ampak na terapiji, sem ugotovila, da to ni mogoče, če se sama ne počutim ok, če sama s sabo nisem varna.

In zdaj delam na sebi – raziskujem, kako dobro se imam sama s sabo. Bolj odprta sem do svojih misli, sprejmem vse, tudi take, ki jih prej nisem želela! Opazujem jih, brez obupane želje, da moram nekaj narediti z njimi. Po navadi si z vizualizacijo pomagam, da se ob bolj neprijetnih mislih pomirim. Vsako noč poslušam glasbo, da lahko v tem času ostajam močno povezana s sabo in preverjam svoja čustva in občutke v telesu. Da lažje, z večjim flowom pogledam na svoj dan in si vzamem čas, da opazujem, kaj bi spremenila v svojem obnašanju in kateri dogodki so bili tako lepi, da sem zelo vesela, da sem si jih privoščila (pa čeprav gre samo za to, da sem si v trgovini privoščila eno Maxi lučko) 🙂

In že kar nekaj časa sem ok sama s sabo, tako ok, da uživam v svoji družbi in sem vesela, da je moje življenje sestavljeno iz vsega, kar je (dobrega in lepega). Trenutno ne bi nič spremenila, ampak vem, da bom verjetno, čez dva tedna mela drugačen pogled.

150 150 (Za)upam si