Še eno leto brezplačnega psihološkega svetovanja za mlade

V Zavodu Škatlica (še) ne objavljamo veliko vsebin, ker večina naših trenutnih aktivnosti ni primerna ali zelo zanimiva za javnost.

Lahko bi vam pokazali Zoom sestanke. Veliko Zoom sestankov. Ampak po celem dnevu svojih Zoom sestankov smo prepričani, da ne želite viditi še slike Zoom sestankov tujih ljudi.

Moramo se vam pa mičkeno pohvaliti – v zadnjih štirih mesecih so naše mlade strokovnjakinje psihologinje izvedle več kot 100 ur brezplačnega psihološkega svetovanja za mlade po spletu, s čimer smo udeležence podprle pri osebnih stiskah in težavah z duševnim zdravjem, tako v osebnem življenju kot zaradi posledic epidemije COVID-19.

Čakalna doba na prvi pregled pri kliničnem psihologu v Sloveniji traja tudi več kot pol leta (na psihoterapevtsko obravnavo lahko pridete prej – če si jo lahko privoščite). Priznamo, tudi me imamo že čakalni seznam. Ampak pred kratkim smo dobile sijajno novico; s podporo Mestna občina Ljubljana bomo projekt brezplačne psihološke podpore mladim lahko razširile in nadaljevale tudi po življenjskem ciklu financiranja s strani Evropske solidarnostne enote MOVIT in tako še naprej razvijale naše sanje in podpirale mlade. Hvala obema financerjema, ker verjamete v nas!

Zavod Škatlica - psihološko svetovanje za mlade
150 150 Sara Razbojnica