Terapevtska skupina kot pot do solidarnosti

Z veseljem vam sporočamo, da bo oktobra v Kopru začela delovati terapevtska skupina za mlade.

Skupina bo potekala v okviru solidarnostnega projekta ‘Terapevtska skupina kot pot do solidarnosti’, ki ga sofinancira program Evropske solidarnostne enote. Projekt vodi Zavod Škatlica v sodelovanju s Centrom mladih Koper.

V prostorih Centra mladih Koper bosta med oktobrom 2020 in junijem 2021 tedensko potekali dve terapevtski skupini, ena za mlajše udeležence med 13-16 let (višji razredi osnovne šole in nižji razredi srednje šole) in ena za mlade med 17-21 let (višji razredi srednje šole in študenti). Terapevtske skupine oziroma skupinsko sistemsko psihoterapijo bo vodila diplomirana biopsihologija in specializantka sistemske psihoterapije.

Cilj projekta je gradnja solidarnosti v družbi; izhajamo iz prepričanja, da skozi doseganje osebnega miru med mladimi prispevamo tudi k doseganju miru v svetu.

Številni družbeni problemi izhajajo iz pomanjkanja empatije, sprejemanja in zdrave presoje, ki so pogosto posledica osebnih težav in nezmožnosti spoprijemanja z njimi. S pomočjo skupinske terapije se učimo sprejemati sebe in druge in se soočati s težko realnostjo, potrpljenjem, z upanjem in odpornostjo. Pozitivna sprememba v posamezniku ima neposreden vpliv tudi na širše okolje, saj pozitivne spremembe v posamezniku vplivajo na pozitivne spremembe socialnih faktorjev družbe. Projekt bo mladostnikom na obali ponudil možnost skupinske psihoterapije, ki je brezplačna in dostopna ter se odvija v njihovi bližini. V skupinski psihoterapiji je omogočeno vzpostavljanje odprtih, zaupnih odnosov ter s tem razširjanje notranjih in zunanjih konfliktov na vseh ravneh. Hkrati bodo mlade izvajalke terapevtke in koordinatorice projekta razvijale svoje zaposlitvene kompetence, svoje podjetniške ideje in krepile svoje strokovne znanje in veščine ter se učile, kako v družbo vnesti pozitivne spremembe, ki si jih želijo videti v njej.

Odprto povabilo za udeležence bo objavljeno septembra, če pa vas že sedaj zanima udeležba v projektu, pa ste vabljeni, da nam pišete na [email protected].

Več o Zavodu Škatlica si lahko preberete tukaj, o naših drugih projektih pa tukaj.

Evropska solidarnostna enota

150 150 Sara Razbojnica